Güncel

KALİTE VE ÇEVRE POLİTİKASI27.03.2023

Azizem Tekstil; oluşturduğu güvenin ve bu güvenin simgesi haline gelmiş olan isminin sürekliliğini sağlamayı ilke edinmiştir. ISO 9001 ve ISO 14001 sistemleri ile müşteri memnuniyetini, ürün güvenliğini, müşteri şartlarını ve ulusal-uluslararası yasal zorunlulukları gözeterek “sürekli gelişmeyi ve büyümeyi”  hedeflemektedir.

 

Dar dokuma ve örme lastik sektöründe faaliyet göstermekte olan Azizem Tekstil "Önce Müşteri" ilkesini şirket politikası olarak benimsemiştir ve ön plana çıkardığı "Müşteri Memnuniyeti" ilkesine ilgili tarafları da dahil ederek üretim gerçekleştirmektedir.

 

Azizem Tekstil insan odaklı çalışırken çevreye saygılı olmayı, çevreyi korumayı, kirliliği azaltmayı, kaynakları verimli kullanmayı benimsemiştir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir gelişme için Azizem Tekstil tüm çalışanlarını bilinçlendirmektedir. Çevreyi Korumak ve Kirliliği azaltmak ilkelerini benimseyen Azizem Tekstil bu ilkeler doğrultusunda belirlemiş olduğu çevre hedefleri doğrultusunda kendini ve çevre yönetim sistemini sürekli iyileştirmeyi amaç edinmiştir.

 

Firmamız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni sürekli uygulamak ve iyileştirmek konularında aşağıda verilen ilkeleri Politikası olarak benimsemiştir.

 

  •          Müşteri odaklı çalışılarak müşteri memnuniyetinin sağlanması.
  •          ISO 9001 ve ISO 14001 sistemlerinin uygulanarak sürekli iyileştirilmesi.
  •          Hatasız ve kaliteli ürünler üretmek
  •          Belirlenen hedeflerin gerçekleşmesi için özverili çalışmak ve hedeflerin takip edilmesi.
  •          Son teknolojinin, yazılım ve donanımın kullanılması, takım çalışması ve eğitimler ile kaliteyi en üst düzeye çıkarmak. 
  •          Öngörülen kalitede, programlanan sürede, planlanan ve ihtiyaca uygun kaynaklarla, bütçelenen maliyete uygun, sürekli gelişen çalışan kadrosu ve teknolojisiyle yurtiçinde ve yurtdışında başarısının devamlılığını sağlamak.
  •          Kirliliği ve atıkları en aza indirmek, çevreyi korumak. Tehlikeli atıkların çevresel etkisini en aza indirgenmiş olarak bertarafını sağlamak
  •          Geri dönüşebilir atıkları belirleyip, uygun kaplarda tasnifleyerek geri dönüşüm miktarını arttırmak

  

                                                                                                                                  Ahmet ÖZKARACA                            

                                                                                                                                                                                 01.01.2018

 

 

 

 

 

 

F.100 Rev.00 01.01.18